Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Αντίδραση-αντίσταση

Το βρήκα στον ΑΝemo:

"Έχετε τραπεζικές καταθέσεις, μικρές ή μεγάλες; Την μεθεπόμενη Τρίτη 18 Νοεμβρίου και μέχρι τέλους της εβδομάδας αποσύρετε τις, μποϊκοτάροντας το σύνολο των Τραπεζών!… Και μην ξεχάσετε να τους αιτιολογήσετε, ότι αποσύρετε τις καταθέσεις σας ως “διαμαρτυρία στην αισχροκέρδεια!”.

Λάβετε υπόψη τα εξής:

  • Αν αυτή η συντονισμένη απάντηση των ενεργών πολιτών, φθάσει ή ξεπεράσει το 10% των καταθέσεων, το πλήγμα για τις Τράπεζες θα είναι τεράστιο! Η σχέση με τους μεγάλους πελάτες τους που δεν θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν, θα τους κάνει “μαλλιά κουβάρια” και η πίεση προς το τραπεζικό σύστημα θα κορυφωθεί!
  • Η διάρκεια της απόσυρσης των καταθέσεων θα είναι πιθανότατα μικρή (μια εβδομάδα με 10 μέρες), γιατί οι τράπεζες, χάνοντας τα κεφάλαια μέσα από τα χέρια τους και μη έχοντας άλλη επιλογή, θα αντιδράσουν αμέσως!!!
  • Το μποϊκοτάζ όμως, θα σταματήσει υπό δυο όρους: Πρώτον, μόλις η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ανακοινώσει την πτώση των επιτοκίων, στα επίπεδα των κεντρικών τραπεζών του εξωτερικού και δεύτερον,
  • Μόλις ανακοινώσουν λεπτομερή στοιχεία εγκρίσεων χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά, όπου θα φαίνεται ότι οι χορηγήσεις επανέρχονται στα φυσιολογικά επίπεδα. Τότε οι πολίτες θα τους επιστρέψουν σταδιακά τα χρήματα τους.
  • Όσο δε για ορισμένες επιχειρήσεις, που θα υποστούν μικρές καθυστερήσεις στις τρέχουσες χορηγήσεις τους, αυτές οι επιχειρήσεις θα καθυστερήσουν λιγάκι και τις δικές τους υποχρεώσεις. Γιατί πρέπει όλοι, σε αυτή την φάση που διακυβεύεται η επιβίωση μας, να βάλουμε πρώτο το συμφέρον της κοινωνίας ως σύνολο!

25897950_7ce2cf8aa3_o_2Με αυτές τις προϋποθέσεις και την αριθμητική δύναμη των πολιτών, ο Τραπεζικός κλάδος μπορεί σε ένα μόλις μήνα να μεταμορφωθεί!.. από βασικό μέρος του προβλήματος, τοκογλύφος και δυνάστης της κοινωνίας, σε μέρος της λύσης, ισότιμος εταίρος, αξιόπιστος και δίκαιος διαχειριστής των δικών μας κεφαλαίων.

Τελειώνοντας, και έχοντας ζήσει στην Αμερική, θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τον Αμερικανικό λαό! Αν και υπήρξε επί δεκαετίες υπνωτισμένος και αδρανοποιημένος από την χειραγώγηση των ΜΜΕ, των τραπεζών και ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος (ακριβώς όπως εμείς στην παρούσα φάση). Παρόλα αυτά, ο λαός σηκώθηκε από τον “καναπέ”, πήρε την ευθύνη στα χέρια του και έδωσε την Λύση.

Οι Έλληνες έχουμε παράδοση αγώνων και Δημοκρατίας, είμαστε πολιτικοποιημένος λαός και έχουμε αποδείξει ότι δεν φοβόμαστε. Στην εποχή μας δεν χρειάζεται καν να βγούμε στους δρόμους. Αρκεί να είμαστε ενεργοί πολίτες και να κάνουμε υπεύθυνες, συνειδητοποιημένες επιλογές.

Ραντεβού στις Τράπεζες για να αποσύρουμε τις καταθέσεις μας Τώρα!..

(Προσοχή, τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ θα προσπαθήσουν να αποκρύψουν ή να διαστρεβλώσουν την είδηση!…)

Διαδώστε το και συζητήστε το με όλους…"

3 σχόλια:

  1. ότι λάμπει δεν είναι πάντα χρυσός και μην παρασύρεσαι από τον κάθε βαρεμένο που λέει τον πόνο του για να εντυπωσιάσει.
    Το αναζήτησα στον Άνεμο και διαπίστωσα ότι η πρόταση προέρχεται από τον Μπόμπολα, όχι τον μεγαλοεργολάβο αλλά τον άλλο που έβριζε και απειλούσε από το blog του το διευθυντή του MEGA και τη γυναίκα του και όταν τον μαζέψανε έκανε δηλώσεις μετανοίας...
    Τέτοιες προτάσεις να σού βρω εγώ πέντε στο κιλό αλλά στα σοβαρά θέματα μην παίρνουμε από πίσω κάθε βαρεμένο στο μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα! Θα συμμεριστώ την επιφυλακτικότητα του Λύκου. Επικίνδυνα πράγματα... άνεμοι και θύελλες....

    Σ;Ο)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @monahikoslikos & μαύρος γάτος:

    Με πιάνετε αδιάβαστη και απ'ότι φαίνεται και επιπόλαια ενθουσιώδη!
    Ευχαριστώ για την ενημέρωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κερνάω κουβεντούλα...