Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

"Έφυγε" η Αλέκα Παίζη

"H νεανική της διάθεση σε εντυπωσιάζει.Το ίδιο και ο αυτοσαρκασμός της. Ιδιαίτερα εκφραστική, η Αλέκα Παΐζη είναι μια ξεχωριστή ηθοποιός. Μικροκαμωμένη,με μια μελωδική φωνή, μετρά πάνω από εξήντα χρόνια στο θέατρο - ήταν το 1942 που βγήκε από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και πρωτοανέβηκε στο σανίδι. Από τότε ως σήμερα η ζωή τής χάρισε την περιπέτεια που επιζητούσε. Καλλιτεχνικά και προσωπικά πορεύτηκε πάντα με τις απόψεις και τις ιδέες της και με γνώμονα μια αίσθηση εσωτερικής ελευθερίας. "


6 σχόλια:

  1. Μια μεγάλη ηθοποιός, ένας υπέροχος άνθρωπος, μια ανυπότακτη αγωνίστρια...
    Ας είναι ελαφρύ το χώμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να σκεφτείς ότι κάτι κυρίες που ασχολούνται με τα πολιτιστικά σε εφημερίδες και περιοδικά, δεν την ήξεραν! Ίσως να φταίει και το νεαρό της ηλικίας, τι να πω...
    Καλημέρες!

    ΥΓ.: Σε ευχαριστώ πολύ για την τιμή (!!!), αλλά δεν έχω ιδέα πως καρφιτσώνεται αυτό το βραβείο στο ραφείο. Για βοήθα λίγο... Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Δεν έχω μελαγχολήσει με την ηλικία μου. Δεν εχθρεύομαι το πρόσωπο και την παρουσία μου. Μια χαρά είμαι, δόξα τω Θεώ. Άρεσα πάντα. Και τώρα ακόμα νομίζω πως οι άνθρωποι με βλέπουν ευχάριστα»,εξομολογούνταν. «Γι' αυτό το λόγο δεν ανησυχώ για την εμφάνισή μου. Ούτε για το θάνατο ανησυχώ. Κι επειδή δεν έχει πεθάνει μέσα μου το παιδί, μπορώ να απολαμβάνω τις μικροχαρές της ζωής».

    Αυτά είπε η Αλέκα μας...

    Με όλη μας την εκτίμηση
    από το Χαμομηλάκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ koptoraptou:
    Με τα πολιτιστικά έ; Κρίμα...

    Τα συγχαρητήριά μου! Το βραβείο ξέρεις πως το αξίζεις με "χίλια"!

    Οσο για το καρφίτσωμα...Θα βρώ τρόπο να ενημερώσω.
    Φιλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ hamomilaki:
    Όλο αυτό,έβγαινε στην εικόνα της!
    θαυμάσια γυναίκα!
    Καλώς όρισες χαμομηλάκι!
    Ευχαριστώ για την τιμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κερνάω κουβεντούλα...